Veilig klussen doe je met een rolsteiger!

Twijfel je of een rolsteiger de moeite waard is? Voor veel mensen kan het moeilijk zijn om een geschikte stellage te vinden voor elke klus. Omdat het werken met een steiger meer risico’s met zich meebrengt, is het essentieel om een product van hoge kwaliteit te kiezen. Eenmaal op hoogte werken, zijn veiligheidsmaatregelen inbegrepen. Veiligheid heeft prioriteit, zodat er zonder risico op de gezondheid naar het gewenste projectdoel kan worden toegewerkt. Goede rolsteigers zijn makkelijk te verplaatsen en maakt de klus gemakkelijker.

Rolsteigers en ladders

Het gebruik van een rolsteiger is ideaal voor taken die op een bepaalde hoogte moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van een dakkapel of het vervangen van kozijnen op een verdieping. Rolsteigers zijn gemakkelijker te manoeuvreren en veiliger dan ladders. Uiteindelijk zal dit allemaal ervoor zorgen dat je minder tijd kwijt bent aan het verplaatsen van materialen, waardoor je de werkzaamheden efficiƫnter kunt uitvoeren. Een positief resultaat! Op deze manier wordt de keuze tussen rolsteigers en ladders een stuk makkelijker.

Veilig klussen

Een rolsteiger is makkelijk om op te bouwen. Voordat je de stellage gebruikt, zijn een aantal vragen belangrijk om te stellen. Om een goede prestatie te leveren tijdens de bouwfase van deze steiger, is het essentieel om te weten hoe hoog de stellage moet worden. Staat de steiger op een stabiele ondergrond en is er nog voldoende ruimte om te bewegen? Wanneer je de rolsteiger gebruikt, zorg ervoor dat de wielen goed zijn vastgezet, zodat je niet kan verschuiven. Het is ook belangrijk om na te denken over hoe breed het platform zou moeten zijn.

Bij de aanschaf kun je kiezen welk materiaal de stellage uit zal bestaan. Is een lichtgewicht platform een goede keuze of is dit niet noodzakelijk? Bedenk vooraf aan welke eisen de steiger moet voldoen om elke klus in de toekomst op de gewenste manier te kunnen voltooien.

Veiligheid en klusgereedschap

Er is voldoende ruimte en bewegingsvrijheid om de klus te klaren op een rolsteiger. Bovendien biedt het platform de mogelijkheid om de klusaccessoires op een overzichtelijke manier te plaatsen en het gereedschap op een geschikte plek neer te leggen. Kortom, er zijn vele voordelen van het gebruik van een rolsteiger tijdens klusprojecten.

Sinds 1 januari 2018 zijn er nieuwe regels van toepassing met betrekking tot het bouwen van rolsteigers. De nieuwe regels gelden ook voor steigers die voor deze datum zijn gekocht. Ben je op zoek naar hoogwaardige steiger deals die voldoen aan de meest recente veiligheidsnormen? Vind de juiste steiger voor jouw project op Steigerdeals.

Posts created 3

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top