Hoe laminaatvloeren te installeren in 6 eenvoudige stappen

Het installeren van laminaatvloeren is een geweldige manier om uw huis te upgraden en toch binnen het budget te blijven. Laminaatvloeren zijn veel gemakkelijker te leggen dan hardhout of tegels, en ze zijn ook voordeliger. In deze blogpost doorlopen we de stappen voor het leggen van de perfecte laminaatvloer, zodat u de klus in één keer goed kunt klaren

Stap 1: Meet uw kamer en koop uw materialen – Voordat u begint met het leggen van uw laminaatvloer, moet u ervoor zorgen dat u alles hebt wat u nodig hebt door uw kamer op te meten en de juiste hoeveelheid materiaal te kopen. Houd rekening met extra vierkante meters voor kasten en andere kleine ruimtes waarvoor speciale vormen nodig zijn.

Stap 2: Bereid de ondervloer voor – Zorg ervoor dat de ondervloer vrij is van puin of vuil voordat u de laminaatplanken legt. Controleer ook of er plekken in de ondervloer zijn waar zich dips kunnen bevinden; als er dips zijn, gebruik dan een egalisatiemiddel om die plekken te egaliseren voordat u verder gaat met de installatie.

Stap 3: Leg een ondervloer aan – Een ondervloer zorgt voor demping en geluiddemping wanneer deze onder uw laminaatplanken wordt gelegd. Het beschermt ook tegen vochtschade en kan de levensduur van uw vloer verlengen.
Stap 4: Begin vanuit een hoek van uw kamer met het leggen van de planken – Begin met het leggen van één plank langs één muur van uw kamer (zorg ervoor dat deze in lijn ligt met de plaats waar u later de afwerkingen gaat plaatsen). Vervolgens verbindt u de aangrenzende planken met elkaar via het tand- en groefsysteem tot u een andere muur of een obstakel bereikt, zoals een boog of een deurkozijn.

Stap 5: Indien nodig rond obstakels zagen – Als u rond obstakels zoals bogen of kastdeurkozijnen moet zagen, gebruik dan een decoupeerzaag met een fijn getand blad dat speciaal ontworpen is voor het zagen van laminaat.

Stap 6: Plaats indien nodig sierlijsten – Als alle laminaatplanken gelegd zijn, maakt u het geheel af door waar nodig sierlijsten aan te brengen (bij deurkozijnen of rond trappen). U kunt in de meeste woonwinkels kant-en-klare sierlijsten kopen, maar als ze niet perfect op hun plaats passen, kunt u ze naar wens aanpassen met een verstekzaag of handzaag

Conclusie: Met deze zes eenvoudige stappen kan iedereen zijn eigen mooie laminaatvloer in een mum van tijd leggen! Vergeet niet dat het leggen wel wat geduld en oefening vergt – dus als dit uw eerste keer is dat u een nieuwe vloer legt, aarzel dan niet om hulp te vragen aan een ervaren professional als u ooit vast komt te zitten! Veel succes!

Posts created 29

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top