Laadkabels voor elektrische auto's

De voordelen van het installeren van een EV-laadstation thuis

In de moderne wereld worden elektrische voertuigen (EV) steeds populairder. Of u nu een EV-liefhebber bent of gewoon op zoek naar een manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, het installeren van een thuislaadstation is een geweldige manier om het meeste uit uw elektrische voertuig en uw huis te halen. Laten we eens kijken naar de voordelen van een eigen laadstation.

Uw voertuig opladen, de waarde van uw huis verhogen

Wanneer u een elektrisch voertuig en een thuislaadstation hebt, kunt u er zeker van zijn dat uw voertuig volledig opgeladen blijft en klaar is om te vertrekken. Maar wist u dat een EV-laadstation in uw garage ook waarde aan uw huis kan toevoegen? Dat klopt – met een EV-lader in uw huis wordt het voor potentiĆ«le kopers gemakkelijker om hun auto op te laden wanneer ze de woning komen bekijken. Dit extra gemak maakt het aantrekkelijker en verhoogt de waarde van uw huis!

Invoer vanuit uw auto

Het installeren van een EV-laadstation is niet alleen geweldig om uw auto van stroom te voorzien, maar het kan ook worden gebruikt als back-up stroombron voor andere elektronica in uw huis. Als er ooit een onverwachte stroomstoring is, kunt u gerust zijn in de wetenschap dat u toegang hebt tot elektriciteit uit de accu van uw auto. Dit beschermt u tegen eventuele schade door plotselinge pieken of black-outs die kunnen optreden tijdens extreme weersomstandigheden. Bovendien is deze back-up energiebron hernieuwbare energie, wat betekent dat het u niets extra’s kost bovenop wat u al betaalt voor elektriciteit! Als je zonnepanelen hebt dan laad je overdag de auto gratis op. In de avond kan je auto dan terug leveren aan je huis. Dit wordt helemaal interessant wanneer je op je werk gratis kunt opladen via de zonnepanelen Hou er wel rekening mee dat nog niet iedere EV hier geschikt voor is. Maar nieuwere auto’s zoals de Kia EV6 en de Hyundai Ioniq 5 kunnen dit dus wel. Gebruik uiteraard ook een hoge kwaliteit Type 2 laadkabel!


Op dit moment zou er geen twijfel mogen bestaan over de vraag of investeren in een thuis EV-lader de moeite waard is. Met een hogere waarde voor zowel u als potentiĆ«le kopers, toegang tot hernieuwbare energiebronnen en meer gemak bij het opladen van uw voertuig – het lijkt een no-brainer! Dus als u op zoek bent naar manieren om de waarde van uw huis te verhogen en tegelijkertijd de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen, dan is investeren in een thuis EV-lader misschien precies wat u nodig hebt!

Posts created 29

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top